Høy Kvalitet
Trygg Handel
1-3 dager levering og fri frakt over 500,-
Showroom
 • Ink.Eks.
  MVA
 • 0
 • Ink.Eks.
  MVA
 • 0
  Høy Kvalitet
  Trygg Handel
  1-3 dager levering og fri frakt over 500,-

  17 juli 2023

  Hvordan henge opp plantevegg - Kunstig plantevegg og mosevegg

  Kunstig plantevegg - Hvordan feste og montere på ulike flater:

  Den mest brukte metoden er å skru planteveggen fast med skruer og lime godt fast til veggen. Da blir resultatet slett og flott inntil veggen på ønsket område. En kunstig plantevegg eller mosevegg dekorerer godt.

  En grønnvegg er både flott og frodig hjemme, på hytten og på jobben. Du kan benytte deg av dekorveggen både inne og ute, bare se etter UV-merket i nettbutikken.

  Betongvegg:

  - Ikke alle kan borre i betong, men hva om du har ei lekt i taket? 

  Da kan du feste planteveggen i den og kanskje i gulv. For at planteveggen skal kunne henge opp etter veggen, så må den festes i toppen. Den burde også absolutt festes i bunnen, så den ikke blåser seg ut og tar mer plass enn nødvendig.

  LIM er også et godt alternativ, no more nails er et godt lim for dette.

  Panel:

  Skruer og lim er veldig enkelt og greit for montering av plantevegg, men ikke alle ønsker flere hull i veggen. Forhåpentligvis skal veggen henge en stund, men det er kjedelig med mange hull i veggen om den plutselig skal flyttes til et annet sted eller rom.

  Hva med å montere selve planteveggen på ei plate? Lag din egen ekstra vegg, av mdf plate eller lignende for så å henge opp platen på ønsket sted. Da blir det ikke like mange hull. Det er også mulig å lage eller kjøpe støtter/ben til platen. Da trenger du ikke lage noen hull.

  Gipsvegg:

  Skal du skru, husk gipsskruer og ikke vanlige skruer. Eller hva med selvklebende knagger? Hvor stor og tung vegg du skal ha har mye å si for hvilken type knagg som kan holde. Les nøye på produktene, så du finner knagger som holder vekten av planteveggen din! 

  Utendørs vs Innendørs:

  UV-plantematter kan benyttes ute. De er perfekte som dekor over slitte vegger, gjerder eller et kjedelig område. Pass på vind og uvær. Fest mattene godt! De tåler en del, men det er med forbehold om passende montering og vil variere fra sted til sted. Sterk vind kan få tak i mattene og rive de løs, så fest godt!

  Glass - Vindu eller ballkong:

  Har du vurdert sugekopper? Kanskje du kan feste veggen med tau eller fiskeline som er usyngelig. Videre for å få veggen slett kan gode plast/gummi sugekopper hjelpe å holde veggen slett med glasset. De vil heller ikke være like synlige fra andre siden. Lim kan se grisete ut, men gjennomsiktig lim vil så klart også være et godt alternativ. 

   

  Når vi monterer plantevegger går det mye i skruer og lim. Vi er ikke så vant med andre løsninger, men kreativiteten er vår beste hjelp. Del gjerne tips og triks med oss om dere selv kommer på en lur måte å montere på ;)

  LYKKE TIL!