Høy Kvalitet
Trygg Handel
1-3 dager levering og fri frakt over 500,-
Showroom
 • Ink.Eks.
  MVA
 • 0
 • Ink.Eks.
  MVA
 • 0
  Høy Kvalitet
  Trygg Handel
  1-3 dager levering og fri frakt over 500,-

  7 april 2022

  Slik rengjør du kunstige planter

  For at de kunstige plantene dine skal se levende og flott ut er det lurt å tørke av støv fra den kunstige planten med jevne mellomrom, gjerne opp mot en gang i uken. Dette hjelper veldig for at kunstige planter skal fortsett å se vakre ut, men det er ikke alt støv og smuss man klarer å fjerne med en vanlig støvfjerning. En grundigere rengjøring bør gjøres et par ganger i året, slik går du fram for å grundig rengjøre dine kunstige planter.

  Dusjmetoden – Den enkleste måten å rengjøre kunstige planter

  Rengjøring av kunstige planter trenger ikke å være komplisert. Delikate silkeblomster krever spesiell omsorg, men for plast, polyester eller sterkere silkeblader kan du enkelt for eksempel rengjøre dem i dusjen. For de aller fleste kunstige planter vil dette være en god måte å rengjøre dem på.

  Når du skal rengjøre en kunstig plante i dusjen må du først dekke til alle deler av planten som ikke tåler vann dersom det er noen slike områder, dette kan typisk for eksempel være mose i potten eller selve blomsten som kan være laget av mer sensitive materialer som silke. Når du er sikker på at alt som ikke tåler vann er beskyttet skyller du av blader, stilken og alle andre steder hvor støv og smuss har bygget seg opp. Aldri bruk varmt vann eller en for kraftig vannstråle da dette kan deformere den kunstige planten. Det beste er å ha på en forsiktig stråle av kaldt vann.

  Etter du har skylt den kunstige planten grundig setter du den bare på en håndkle eller i badekaret slik at vannet som renner av ikke gjør alt annet vått. Det er ikke anbefalt å sette plantene ut i solen for å tørke selv om dette ville gått raskere, dersom du soltørker dem kan de noen ganger få stygge flekker.

  Blad-for-blad-metoden – En litt mer grundig metode  

  Denne metoden er litt mer krevende, men det kan fortsatt gjøres raskt. Du trenger bare en fuktig klut, og kan la plantene dine bli stående akkurat der de er. Bruk en fuktig mikrofiberklut til å tørke planten din, blad for blad.

  Hvis planten er stor, må du kanskje skylle den støvete kluten din før du er helt ferdig. Bare kjør kluten under kaldt vann til den for det meste er ren, og press deretter overflødig vann ut til kluten bare er fuktig, og fortsett å rengjøre blad for blad. Denne metoden kan være mer nøyaktig enn dusjmetoden og passer fint dersom det er en litt mindre robust plante.

  Alternative metoder for rengjøring av kunstige planter

  Noen av dere har kanskje sett alternative metoder som inkluderer blant annet bruk av hårspray, eddik eller oppvaskmaskin. Noen av disse metodene fungerer fint, men du må være forsiktig å du ikke ødelegger de kunstige plantene dine. Det enkleste er ofte det beste, og det er ofte godt nok å bare bruke vann. En fuktig klut eller en rask dusj er mer enn nok for de fleste planter.

  Litt av poenget med kunstige planter er å holde ting enkelt, så ikke gjør rengjøring av de kunstige planter mer avansert enn den trenger å være.

  Vi ønsker å plassere informasjonskapsler på datamaskinen din for å hjelpe oss med å gjøre dette nettstedet bedre. Er dette ok? JaNeiMer om cookies »