Høy Kvalitet
Trygg Handel
1-3 dager levering og fri frakt over 500,-
Showroom
 • Ink.Eks.
  MVA
 • 0
 • Ink.Eks.
  MVA
 • 0
  Høy Kvalitet
  Trygg Handel
  1-3 dager levering og fri frakt over 500,-

  20 februar 2023

  Beste måten å ta vare på kunstige blomster

  Det er ingen tvil om at kunstige blomster kan forvandle et rom. Når de er laget av fine kvalitetsmaterialer, kan silkeplanter lett forveksles med en faktisk levende replika. Et av de største problemene med kunstige blomster er imidlertid at de - akkurat som med alt annet - samler støv over tid og vil miste glansen når tiden går. Siden det kan være dyrt å investere i silkeplanter av høy kvalitet, vil vi sørge for at du vet hvordan du skal ta vare på dem og sørge for at de alltid ser best ut. Ved å gjøre dette, vil du ikke bare bidra til å redusere mengden støv og allergener i miljøet ditt, men du vil også bidra til å bevare den vakre realismen skapt av en slik dekorativ silkeblomst. Med bare litt TLC og et skikkelig rengjøringsregime, vil dine kunstige planter fortsette å gi en "rett fra hagen"-følelse mye lengre.

  For å rengjøre kunstige blomster for smuss og støv grundig, anbefaler vi at du bruker følgende rengjøringsprodukter:

  • Et par engangshansker
  • Bomullsdotter
  • En støvtørker
  • En rengjøringsklut av mikrofiber og/eller reservehåndklær
  • En håndholdt støvsuger

  Start med å pudre og fjerne overflødig smuss, støv og rusk fra dine kunstige planter. Du kan gjøre dette ved å enten børste over bladene med støvtørkeren din eller hvis de er lett å ta med, ta de kunstige blomstene ut og bruk en pensel for å fjerne eventuelt ekstra smuss som ikke har samlet seg på selve de kunstige blomsten, men på for eksempel mosen, steinene og andre deler av helheten.

  Hvordan ta vare på kunstige blomster

  For vanskelig tilgjengelige steder (som innsiden av en silkeblomst), bruk en tannbørste for å fjerne støv som er samlet i tettere tilgjengelige områder Bruk en håndholdt børste som er festet til støvsugeren for å suge opp eventuelt mer søppel.

  Du kan bruke kluten din for å tørke ned silkeblader, strukturerte kofferter og dekorative potter/planter som viser tegn på støv og at de mister sin opprinnelige farge. Når du er ferdig, påfør en liten dråpe møbelpuss på mikrofiberduken og tørk av individuelle blader for en lys, naturlig glans. Pass på at ikke glansen blir for kraftig, da vil de kunstige blomstene se ekstremt kunstige ut, og du vil at de skal beholde en mer naturlig glans som du vil kunne finne ved ekte blomster.

  Grundig rengjøring av kunstige blomster

  Det er mange måter å rengjøre de kunstige blomstene dine på. Hvilken type kunstige blomster du har vil også avgjøre hvilken metode som passer best. Dersom du har kunstige blomster av plast som tåler vann gjør det rengjøringen veldig mye enklere.

  Rengjøring av kunstige blomster trenger ikke å være komplisert. Delikate silkeblomster krever spesiell omsorg som beskrevet tidligere, men for plast, polyester eller sterkere silkeblader kan du enkelt for eksempel rengjøre dem i dusjen. For de aller fleste kunstige blomster vil dette være den enkleste og raskeste måte å rengjøre dem på.

  Bare pass på å først dekke til alle deler av den kunstige blomsten som ikke tåler vann dersom det er noen slike områder, dette kan du gjøre med en plast pose og litt teip. Bruk alltid kalt vann og en forsiktig vannstråle for å unngå å deformere de kunstige blomstene.

  Uansett hvordan du velger å rengjøre dine kunstige blomster er det viktigste at du gjør det med jevne mellomrom. Tørking av støv minst et par ganger i måneden og en grundig rengjøring minst et par ganger i året vil gi gode resultater.