Høy Kvalitet
Trygg Handel
1-3 dager levering og fri frakt over 500,-
Showroom
 • Ink.Eks.
  MVA
 • 0
 • Ink.Eks.
  MVA
 • 0
  Høy Kvalitet
  Trygg Handel
  1-3 dager levering og fri frakt over 500,-

  28 februar 2022

  Et grønnere liv

  Derfor trenger du planter i livet ditt

  Ikke bare forbedrer innendørs planter det generelle utseendet til et rom, men de har vist seg å øke stemningen, øke kreativiteten, redusere stress og eliminere luftforurensende stoffer - noe som gir deg en sunnere og lykkeligere deg.

  Innendørs planter ser ikke bare bra ut - de kan også få oss til å føle oss bra. Dette har mange studier vist. En av grunnene til at mange velger å ikke få seg planter i hjemmet er at de syntes det er for mye arbeid å vanne og stelle dem, men det trenger ikke å være tilfellet. Kunstige planter passer helt perfekt for folk som vil ha de fleste av fordelene ved ekte planter, men uten mange av ulempene.

  Kjæledyr og planter?


  Har man kjæledyr og planter i hjemmet kan man jo oppleve mye forskjellig, fra dobesøk i potteplanten, nedgravde matbiter eller godbiter eller rett og slett bare velt og uhell. Man må jo bare tilgi de små (eller store!) rakkerne, men det ender kjapt i litt rydding, vask og kanskje en lite blid plante.

  Selvfølgelig kan det bli noen interaksjoner mellom kunstige planter og kjæledyr også, men planten kommer seg som oftest like hel gjennom prosessen, om ikke Fido har trodd det var en ny tyggeleke. Man får mange flotte kunstige planter som har kunstig jord eller fastlimet dekorstein i potten, da blir det fort mye mindre søl etter en velt.
  Har man annen dekorstein eller lignende i potta blir det allikevel litt enklere ettersom det ikke er jord under.
  Enda verre kan det bli om man har en plante som er skadelig for dyr. Det er derfor ofte lurt å sette seg inn i allergier og intoleranser ditt kjæledyr kan ha, da man kan bli overrasket av hva som kan være skadelig av og til! Noen hunder kan for eksempel bli syke eller verre av durer og rosiner, noe de allikevel gjerne vil tigge og spise om mulig.


  Selvfølgelig er det å være giftig en naturlig forekommende, kjemisk prosess planten har utviklet for å forsvare seg mot å bli spist. Noen planter skaper eller skiller ut det som kalles sekundære plantemetabolitter. Hensikten med disse er selvfølgelig å forsvare seg mot dyr og insekter.

  Selv om dette er fascinerende ute i naturen passer det ikke så bra med kjæledyr i hjemmet. Dette er enda en situasjon hvor kunstige planter kan være et godt valg slik at du kan nye fordelene ved plantene uten å bekymre deg for å hunden, katten eller andre kjæledyr spiser plantene. Bare pass på at du velger en kunstig plante som ikke er giftig.

  Velg planter som faktisk kan spises

  Selv om kunstige planter er et åpenbart valg for planter som skal dekorere hjemmet ditt, og som har den fordelen at de ikke kan spises, er de kanskje noen av dere som kunne tenke dere en plante som kan spises. Å ha noen ekte planter i form av urter som kan brukes i matlaging på kjøkkenet i tillegg til kunstige planter som hjelper med å øke stemningen og pynte hjemmet ditt er en uslåelig kombinasjon. Eller hvis du bare vil se ut som du har en fancy urte som du dyrker selv kan du også kjøpe en kunstig plante laget for å se ut som en urte, da kan den stå i kjøkkenvinduet og imponere uten at du trenger å vanne eller stelle med den, men selvsagt går du da glipp av å kunne bruke urtene når du lager en deilig middag.

  Uansett om du velger ekte eller kunstige planter er det ingen tvil om at å ha planter i hjemmet ditt vil være bra på mange måte. Ikke bare ser det bra ut, det er også bra for helsen.