Høy Kvalitet
Trygg Handel
1-3 dager levering og fri frakt over 500,-
Showroom
 • Ink.Eks.
  MVA
 • 0
 • Ink.Eks.
  MVA
 • 0
  Høy Kvalitet
  Trygg Handel
  1-3 dager levering og fri frakt over 500,-

  20 februar 2023

  Kunstig juletre - et grønnere alternativ

  Kunstige juletrær vs. ekte juletrær

  Det å få juletreet inn i stua når julen nærmer seg er en koselig tradisjon, og du vil finne et juletre i mange norske hjem rundt juletider, uansett om det er for å feire Jesu fødsel eller bare for å feire med familien vil et juletre passe fint inn i stuen og skape god stemning. Det mange lurer på er om de bør velge mer tradisjonelle juletrær fra skogen, eller om de i stedet skal kjøpe kunstige juletrær, i denne artikkelen skal vi gå gjennom noen av forskjellene slik at du kan ta et godt valg.

  Kunstige juletrær kan se minst like flotte ut som ekte juletrær, hvis du velger et godt kunstig juletre kan det pryde stuen din like vakkert som et mer tradisjonelt og ekte juletre. Ekte juletre blir ganske fort stygge, spesielt hvis du ikke vanner de ofte. Nåler faller også av ekte juletrær med jevne mellomrom slik at du må støvsuge. Dette er en av fordelene med kunstige juletrær som holder seg vakre i mange år.

  Dersom du bruker det samme kunstige juletreet hvert år vil dette være veldig mye billigere, og det etterlater kun et lite avtrykk på miljøet ettersom du bruker det over flere år. Det er også en veldig koselig tradisjon at barna blir vant til det juletreet og husker tidligere minner hvor det samme juletreet var involvert. Å bli glad i et kunstig juletre er mye enklere enn å bli glad i et tre som man bare har noen dager eller uker før man kaster eller brenner det og får et nytt neste år. Det at det kan brukes igjen er kanskje den største fordelen med kunstige juletrær, men mange liker også å kunne gå ut i skogen å finne et nytt tre hvert år, noe som også kan være en koselig tradisjon sammen med familien.

  Et ekte juletre som har fått for lite vann blir veldig tørt og svært brannfarlig, spesielt i kombinasjon med levende lys eller elektriske lys som blir varme eller kortslutter. Kunstige juletrær har den fordelen at de ofte ikke er like brennbare som ekte trær, dette kommer godt med siden julen er en tid hvor det er mange branner hvert år.

  Mange oppdager at innsekter og dyr kommer inn i stuen sammen med juletreet. Dette er en ubehagelig overraskelse når barna skal åpne pakkene under treet. Ofte brukes giftige plantevernmidler for å motvirke dette, men det er lite som slår et kunstig tre når det gjelder å være skikket for innendørs bruk. Når det er sagt er den naturlige aromaen som ekte trær avgir noe mange liker, det får man ikke fra kunstige juletrær.

  Kunstige juletrær kan brukes i mange år, har mindre vedlikeholdsarbeid i form av støvsuging av nåler og vanning av treet, de er enkle å pakke ned og oppbevare til neste år (og kan pakkes ned med pynten på), og kunstige juletrær er også ofte mer motstandsdyktige mot brann. Et ekte tre kan også være koselig, men det er ingen tvil om at det er svært mange fordeler ved å velge kunstige juletrær.

  Vi ønsker å plassere informasjonskapsler på datamaskinen din for å hjelpe oss med å gjøre dette nettstedet bedre. Er dette ok? JaNeiMer om cookies »