Høy Kvalitet
Trygg Handel
1-3 dager levering og fri frakt over 500,-
Showroom
 • Ink.Eks.
  MVA
 • 0
 • Ink.Eks.
  MVA
 • 0
  Høy Kvalitet
  Trygg Handel
  1-3 dager levering og fri frakt over 500,-

  1 april 2021

  Må man vedlikeholde kunstige planter?

  At planter er en viktig del av en bra design av hjemmet ditt er det ingen tvil om, men ekte planter er ikke for alle. For alle som vil vanne og passe på planter hele tiden og kjøpe nye når de gamle visner og dør er kunstige planter et godt alternativ. Alle vet at kunstige planter trenger mye mindre vedlikehold enn ekte planter, men det ikke mange tenker over er at også kunstige planter bør stelles med litt innimellom.

  Kunstige planter trenger ikke vann eller gjødsel og mister ikke blader når et kaldt trekk kommer inn, men kunstige planter trenger fortsatt litt pleie for å holde seg flotte. Denne pleien er hovedsakelig i form av å håndtere støv. Mens ekte planteblader også kan samle støv (og også må rengjøres innimellom), vil kunstige planter samle et tykt lag med støv dersom du ikke husker å rengjøre dem innimellom. Denne støvoppbygging er tegn på at du har kunstige planter, så det er viktig å holde dem fri for støv hvis du vil at de skal se ekte ut.

  For å holde de kunstige plantene dine vakre og får hjemmet ditt til å se mest mulig levende ut må du støve av de kunstige plantene regelmessig og av og til rengjøre dem grundigere.

  Hvor ofte bør du rense kunstige planter?

  Kunstige planter samler støv like mye som alt som har en overflate, det vil si kontinuerlig. Inkluder dem i din vanlige støvrutine ved å sveipe mikrofiberkluten eller støvfjerneren over dem i brede strøk et par ganger i måneden eller helst en gang i uken. Fjerning av støving regelmessig forhindrer at støv akkumuleres og blir stadig vanskeligere å fjerne.

  Kunstige planter bør også rengjøres innimellom. Igjen, regelmessig rengjøring hjelper til med å forhindre opphopning av er lag av støv og smuss som er vanskeligere å fjerne. Målet er å rengjøre dine kunstige planter grundig et par ganger i året.

  Hvordan rengjører du kunstige planter?

  De fleste vil nok ikke ha noen problemer med å tørke av litt støv med en mikrofiberklut eller støvfjerner, men når de kunstige plantene skal rengjøres grundigere blir mange usikre på hvordan de skal gå fram.

  Når det er sagt er ikke rengjøring av kunstige planter spesielt vanskelig, og du har sannsynligvis alt du trenger tilgjengelig. Delikate silkeblomster krever spesiell omsorg, men for plast, polyester eller sterkere silkeblader kan du enkelt for eksempel rengjøre den i dusjen.

  Dersom du skal rengjøre en kunstig plante i dusjen må du først dekke til alle deler av planten som ikke tåler vann dersom det er noen slike områder (kanskje mosen i potten for eksempel). Når du er sikker på at alt som ikke tåler vann er beskyttet skyller du av blader, stilken og alle andre steder hvor støv og smuss bygger seg opp. Bruk bare kaldt vann og ikke ha for høy styrke på vannstrålen, dersom du bruker varmt vann eller en for kraftig vannstråle kan dette deformere den kunstige planten.

  Hvis du er redd for at du skal glemme å rengjøre de kunstige plantene kan du merke av faste datoer i kalenderen slik at du husker det. Lykke til!