Høy Kvalitet
Trygg Handel
1-3 dager levering og fri frakt over 500,-
Showroom
 • Ink.Eks.
  MVA
 • 0
 • Ink.Eks.
  MVA
 • 0
  Høy Kvalitet
  Trygg Handel
  1-3 dager levering og fri frakt over 500,-

  20 februar 2023

  Slik holder du de kunstige blomstene dine god som ny i mange år

  Dersom du har noen kunstige blomster hjemme er det noen ting du bør gjøre for at de skal fortsette å se like vakre og ekte ut. Kunstige blomster trenger ikke vann og mister ikke blader når et kaldt trekk kommer inn, men kunstige planter trenger fortsatt litt pleie for å holde seg flotte. Denne pleien er hovedsakelig i form av å håndtere støv. Kunstige blomster kan samle et lag med støv på blader og andre steder dersom du ikke husker å rengjøre dem innimellom. Denne støvoppbygging er tegn på at du har kunstige blomster, så det er viktig å holde dem fri for støv hvis du vil at de skal se ekte ut.

  For at de kunstige blomstene dine skal se levende og vakre ut er det lurt å tørke av støv fra den kunstige planten med jevne mellomrom, gjerne opp mot en gang i uken. Dette hjelper veldig for at kunstige blomster skal fortsett å se vakre ut (og ikke minst for at de skal se ekte ut), men det er ikke alt støv og smuss man klarer å fjerne med en vanlig støvfjerning. En grundigere rengjøring bør helst gjøres et par ganger i året.

  Grundig rengjøring av kunstige blomster

  Det er mange måter å rengjøre de kunstige blomstene dine på. Hvilken metode som fungerer best er avhengig av hvilke type kunstige blomster du har. Dersom du har kunstige blomster av plast som tåler vann gjør det rengjøringen veldig mye enklere.

  Rengjøring av kunstige blomster trenger ikke å være komplisert. Delikate silkeblomster krever spesiell omsorg, men for plast, polyester eller sterkere silkeblader kan du enkelt for eksempel rengjøre dem i dusjen. For de aller fleste kunstige blomster vil dette være den enkleste og raskeste måte å rengjøre dem på.

  Når du skal rengjøre kunstige blomster i dusjen må du først dekke til alle deler av planten som ikke tåler vann dersom det er noen slike områder, dette kan du gjøre med en plast pose og litt teip. Når du er sikker på at alt som ikke tåler vann er beskyttet skyller du av blader, stilken og alle andre steder hvor støv og smuss har bygget seg opp. Bruk aldri varmt vann eller en for kraftig vannstråle da dette kan deformere de kunstige blomstene. Det beste er å ha på en forsiktig stråle av kaldt vann.

  Tørking av kunstige blomster etter rengjøring

  Etter du har skylt den kunstige blomsten grundig legger du den bare på en håndkle eller i badekaret slik at vannet som renner ut over alt. Det er ikke anbefalt å sette blomstene ut i solen for å tørke selv om dette ville gått raskere, dersom du soltørker dem kan de noen ganger få stygge flekker. Du må for all del ikke finne på å bruke en hårtørker eller lignende da dette vil smelte blomstene.

  Litt av poenget med kunstige blomster er å holde ting enkelt, så ikke gjør rengjøring av de kunstige blomstene mer avansert enn det trenger å være. Når det er sagt bør du passe på å være grundig nok slik at de ser rene og nye ut enda lengre.

  Vi ønsker å plassere informasjonskapsler på datamaskinen din for å hjelpe oss med å gjøre dette nettstedet bedre. Er dette ok? JaNeiMer om cookies »